Spand, iTunes, Arabisk, og YouTube

Spand(det hedder min bærbar) har fået vira, og I må derfor godt sende den gode tanker. Det har den stærkt brug for. :( Selv om min storebror arbejder på den, og højst sandsynligt får løst det hele…Jeg savner den nu alligevel! Jeg føler helt, at det er forræderi, at jeg bruger en anden computer end den….Bette spand dog.. :(

Anyway, jeg har snart haft min iPhone i 1½ år, og jeg er stadig et fjols til iTunes. Det eneste jeg kan finde ud af at bruge iTunes til er, at hente lydfiler og billeder ned på min mobil. Dét bliver lidt kedeligt i længden. Så er der nogen derude der er skrappe til alt hvad der har med iTunes og iPhonen at gøre, må de meget gerne kontakte mig enten via mail eller msn, da jeg har nogle specifikke spørgsmål angående disse.

Ahh..Nå jo, og hvis der er nogle arabisk studerende på Københavns Universitet derude (jeg tvivler at I finder min blog, men man kan håbe…), må I også rigtigt godt kontakte mig..Det haster lidt, så jeg håber virkeligt, at jeg hurtigt kan komme i kontakt med nogen..Jeg ville i hvert fald være enormt taknemmelig for al den hjælp jeg kan få..

Dette her er egentlig et ret ligegyldigt indlæg..Klokken er 00.40, jeg sidder og bruger min mors computer, og skal ikke i skole i morgen..Jeg burde lave noget fornuftigt, såsom at læse(som sædvanligt), men jeg orker intet lige nu! Deraf kommer dette meningsløse indlæg.. :D

I kan lige få en youtube-“video” med på vejen, som jeg uploadede et stykke tid siden, som jeg absolut elsker:

Ps. overskriften til indlægget er enormt intelligent, ikke?

20 thoughts on “Spand, iTunes, Arabisk, og YouTube

 1. Asalâmu ‘aleyckum

  Nu læser jeg godt nok på hebraiskstudiet, men det er samme sted, så måske jeg kan hjælpe alligevel? Ellers kan jeg altid spørge nogle af de andre jeg har fag med derovre, vi læser jo lidt på kryds og tværs:o)

  Mah salâm

 2. Tror egentlig min kusine læser arabisk på Københavns Universitet…ellers så var det et eller andet fancy der er i nærheden…

 3. Fatima, jo, overskriften er mindst lige så intelligent som forfatteren! ;-)
  Og du kender mig godt nok til at vide, at jeg er så velopdragen, at jeg end ikke i drømme kunne finde på at sætte noget foran spand, som man også får fra kartofler, hehe……
  Jeg kan bare ikke se det meningsløse i indlægget som sådan, nu kom du da af med lidt frustration, ikk’? Det giver vel også mening, for dig f.eks.
  Mht vira har de ikke bekymret mig, siden jeg skiftede til MacBook, til gengæld har jeg vist et lignende problem: deres sprog er så anderledes fra windows, så det tager længere tid med at finde ud af alle finesserne.
  Mine arabisk-kundskaber fortoner sig til et påbegyndt kursus engang i 1973, så det kan vist ikke hjælpe.

 4. Til alle: Jeg beklager det sene svar, men min computer har som nævnt, været ramt af vira.

  @ qolyehudi: Jeg kan måske starte med at spørge om studiets beliggenhed. Det tilhører jo vores fakultet, men det ligger jo desværre ikke sammen med gamle og nye KUA. Jeg ved ikke rigtigt hvordan jeg tager derover, hvis jeg er på Islands Brygge st. og skal tage den derfra?

  @ Aage – du må da indrømme, at mit indlæg er ret…Rodet? :P

  @ A.R – Alaikum al salam wa alrahma.
  Jeg har en iPhone 3G. Jeg forstår ikke helt hvordan man henter alle mulige forskellige applikationer ned på sin mobil? Hvis jeg ikke tager helt fejl, skal man vist have en eller anden kode eller lign. for at hente dem ned, men det har jeg ikke. Ved ikke om jeg smed den ud da jeg købte mobilen, eller hvor den kan være. Du ved evt. ikke om man kan tage ned til en Telia-butik og bede om en ny kode(hvis man da skal bruge en)?

  • Na, det er nu ikke så slemt.
   Noget andet er: du er åbenbart sluppet uskadt forbi Valentine, der har ikke været lyserøde hjerter på dine sider. Ovre hos William Janssen på http://bohemianrhapsody.dk er der lagt en video med en ret så hektisk imam og hans advarsler mod Valentine. Der kan du samtidigt vel øve dig på dit arabiske, men hold ørerne stive: det går stærkt!

   • Jeg tror ikke på hele den idé med Valentine’s day. Synes det er et billigt trick for at butikkerne skal tjene sig nogle ekstra penge.

    Men udover dette, synes jeg at manden i videoen skal tage sig en slapper, og stoppe med at inddele alt i haram og halal, som så mange muslimer gør. I shia islam(så vidt jeg ved), er det ikke forbudt at fejre dagen. Man gør måske bare nogle ekstra søde ting til sin kone/mand, og det kan hverken skade Profeten(sa) eller andre. Så længe det indgår i et ægteskab, kan jeg ikke se hvorfor han hidser sig sådan op. Men okay..Han følger også en langt mere ekstrem retning end mig, som man tydeligt kan høre…

 5. Det slet ikke så svært. Jeg går udfra du har programmet “App store” på din iPhone? Gå ind i det program og rul helt ned i bunden. Der vil du finde en knap der hedder “konto”. Tryk på den. hvis du i forvejen har en konto, så brug den ellers så tryk på “Opret en ny”. Bare følg instruktionerne, så går det helt flydende. Man kan vælge at indtaste sine kreditkort-oplysninger, men mange af applicationsne er helt gratis. Når du er færdig med at oprette din konto, så gå ind i fx “Top 25”. Derefter trykker du på “Top free”. Så kan du se de mest populære gratis AppS. Nu når du er igang så gå ind i “Search” og søg på “Quran”. Der er nogle gode gratisprogrammer ;).

  • Jamen jeg har selvfølgelig været inde på “App store” på min mobil, meeen..Når jeg scroller helt ned, står der kun “ingen konto”, og man kan ikke trykke på dette. Det er her mit problem ligger.

 6. Jeg havde arabisk på det der hedder Åbent Universitet, og hvis det er det samme som det du tænker på, så skulle det gerne ligge på Carsten Niebuhr instiuttet i Snorresgade 17-19, 2300. Det er ihvertfald en del af KU.

  Så vidt jeg husker, så er det ultra let at tage derhen fra islands brygge st. Det er sådan en “zig-zag” gåtur, man skal bare passe på man ikke farer vild hehe. jeg plejede bare at tage bussen 250S hehe, total doven :P

  Evt. tjek det her billede: http://map.krak.dk/m/MeKTh

 7. Har du aldrig opdateret din iPhone? Gør det på Itunes, så kan du godt installere en konto i “App Store”.

 8. Jeg har haft kæmpet med synkronisering af musik mellem computer og iPhone men har fundet løsningen for mig: Media Monkey.

  Prøv dette link, så finder du ovre hos mig to poster, der handler om at slippe ud af iTunes-helvedet. Du må dog ikke fjerne iTunes; den er en forudsætning for Meda Monkey (Jeg ved ikke helt hvorfor, men sådan har jeg selv fået det forklaret).

  http://stegemueller.wordpress.com/?s=media+monkey

 9. @ Pitme
  Ja, din far fortalte mig godt om Aabent Universitet, og har ogsaa snakket med min vejleder om det, men det er nu ikke det jeg har i tankerne. Jeg taenker paa selve bacheloren i arabisk.

  Hvilket/hvilke kursus tog du paa Aabent Universitet, og var det overhovedet nyttigt? Hvis man da maa spörge..:P

  Selve adressen kender jeg godt, men det er bare lige om at kunne finde vejen derned.
  Jeg haaber dog ikke, at det er en lang tur, da jeg meget gerne ogsaa skulle vaere paa gamle og nye KUA stadigvaek. Men det virker nu hellere ikke saadan, naar jeg kigger paa det kort du har sendt. Danke!

  @ A.R.
  Hehh..Det tror jeg naesten ikke at jeg har..Men det maa jeg saa hurtigt göre, og saa vender jeg inshaallah tilbage med et svar..:)

  @ Stegemüller
  Jamen jeg har absolut ingen problemer med at synkronisere lydfiler fra computeren til min iPhone. Det er overskueligt nok. Mit problem laa mere i, at jeg ikke vidste, hvordan jeg skulle hente applikationer ned.
  Og mange tak for din hjaelp! :)

  • Ok hehe, helt sikkert. Men det ligger meget tæt, måske 10 minutter eller sådan noget, selv hvis man går langsomt. Så det skal nok gå inshallah :)
   Haha, fik du den? Det skal nok “gå”..? Ok, jeg sidder på skolen lige nu og er ret træt, så bær over med min humor hehe.

   Jeg ved ikke om bacheloren og det åbne universitet har de samme lærere, men for at være helt ærlig, så brød jeg mig ikke om det. Læreren var dansker og havde brugt en del tid i Egypten, så selv jeg, der taler arabisk som en 5-årig kunne høre fejl når hun læste ord op på standard arabisk og udtalte ord som fx “al-jabal” som “al-gabal” hehe.
   Og så ville de have vi skulle købe bøger næsten hver uge eller sådan noget. Totalt underligt. Men ellers var det ok, og grammatikundervisningen var rigtig god, altså mht. at analysere tekster osv..
   Jeg havde det der kursus der hedder “Arabisk sprog og grammatik 1” et såkaldt “Propædeutik” kursus, så det var måske derfor. Det er sådan noget for nogen der aldrig har haft arabisk før hehe :D

   Men læste du ikke spansk ? Skal du supplere det med arabisk eller sådan noget?

   • Hehh…ja, det skal nok “gå”, inshaallah.

    Okay, jeg er glad for at du skriver, at grammatikundervisningen var god, da denne betyder meget for mig. Jeg har jo bare haft snakket, læst, og skrevet arabisk, uden rigtigt at have lært grammatikken, og da jeg har læst studieordningen for Arabisk(en lang smøre, skal jeg hilse at sige), har jeg fundet ud af, at næsten alle eksamenerne i faget kræver, at man kan sin grammatik.
    Din papá(lidt spansk skal jo også med) fortalte mig, at du generelt ikke fik meget ud af dine penge, men jeg går ud fra, at det har været pga. at du kun tog et enkelt kursus, eller tager jeg fuldstændigt fejl?

    Generelt skal man punge ud, når man læser et sprogligt fag(også hvis vi ikke tænker Åbent Universitet), så det må man desværre tage med. Den tid, den sorg. :D

    Jo, jeg læser spansk, men af flere årsager, har jeg tænkt mig at søge ind på arabisk studiet til sommer, og inshaallah komme ind dér. Derefter vil jeg merit-overføre de spanske semestre jeg har læst, således at jeg allerede har læst mit 3. år på arabisk(mit tilvalg). Jeg finder flere fordele ved at gøre tingene på denne måde.

 10. Hvis i køber den slags mobiltelefoner der respektere deres kunder, så vil i ikke løbe i sådanne problemer og her tænker jeg på udelukkende Open source telefoner Android og snart LinuX….

  I må se at være lidt mere seje og tech nørder som jeres broder MIg…

 11. Jeg grinte lidt af mig selv, da jeg fik opdateret min iPhone..Vidste ikke at alt blev så enkelt, efter at jeg fik opdateret den..Jeg havde bare været for doven til at gøre det før, og vidste samtidigt ikke, at jeg dermed ikke kunne bruge App Store. Men nu virker alt perfekt. :D

 12. Haha så det godt du fik det gjort. Husk at opdatere den en gang i mellem, for de kommer med sådan nogle opdateringer som retter op på fejl. Du skriver bare hvis der er noget du ikke forstår mht. iPhone. Jeg kan godt finde ud af de mest basale ting.

 13. Offriamo servizi per produzione siti con conversione alle vendite

  Care clienti potenziali,

  Studio Paolo Vetlucci Ltd. offre vi servizi per sviluppo siti.

  costruire un sito web professionale il nostro Azienda effettuato gia intorno 6 anni. questo intervallo di tempo si acquisito grande experience, che consente di te aiuta a ci affittare realmente grandi soluzioni.

  Noi implementare solo adattivi siti.

  opportuno cercare iniziare collaborare con la nostra Azienda per sentire tutti i vantaggi e verificare la differenza!

  Avanti voi tra i i nostri clienti abituali.

  Con i migliori saluti,
  IT Studio Paolo Vetlucci

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s