Drop integrationen; assimilation er målet!

De seneste dage har vi hørt en masse om regeringens og Dansk Folkepartis finanslov for 2011, og om alle deres stramninger hvad angår udlændinge. Jeg måtte konstatere, efter at have forstået deres ændringer af 24-års reglen osv. at Danmark aldrig har haft så mange stramninger tidligere. Det er helt utroligt, hvordan de gang på gang ihærdigt prøver at ramme de udenlandske minoritetsgrupper i landet. Senest nyt er det, at Pia K og nogle Venstre-folk direkte indrømmer, at folk skal assimileres, og ikke integreres! Dette kommer personligt ikke bag på mig, men det er dog alligevel til at bide mærke i, at de på frækkeste vis udtaler, at de ønsker, at man skal være “rigtig dansk”.
De klager over halalkød i visse skoler(puha da, sikke et dilemma), adskilte baderum og ting i den dur; ting, der er så overfladiske, og efter min bedste overbevisning overhovedet ikke kan betegnes som værende problematiske.

Politisk ordfører, Peter Christensen siger:

»Skik følge eller land fly!« Han betoner, at »vi har vores måde at leve på i Danmark, og den skal vi ikke gå på kompromis med.«

Den kære Fru Pia Kjærsgaard er selvfølgelig enig om snakken om assimilation og udtrykker følgende:

[…”]Vi har talt integration, integration og integration alt for længe. Men det er de folk, der kommer hertil, som må tilpasse sig det danske samfund – ikke omvendt. Man skal gøre sig umage, hvis man kommer til Danmark”

Nu vil jeg bare gerne forstå en ting; hvordan er Danmarks “måde” at leve på? Hvad i alverden kræver man nu af folk? Hvordan kan man så arrogant mene, at ens egne værdier og normer er de, der skal følges af alle? Er det dette, der nu til dags bliver kaldt frihed til at tænke selv? Det, der bliver kaldt demokrati? Hvordan tilpasser man sig egentligt det danske samfund? Og hvad ligger der i at være “dansk”?

Gør det mig virkelig til et bedre menneske, og “værd” at leve i Danmark, hvis jeg smed mit tørklæde, spiste svinekød, og drak vin, fordi det måske kan være “noget man gør i Danmark”? Og gør det mig overhovedet til såkaldt “dansk”? Hvorfor denne kamp for at berøve folk deres identitet? Hvorfor ikke arbejde på, at prøve at forstå hinanden, og respektere hinandens forskelle? Deres snak om assimilation kan da kun give bagslag, for hvem ønsker inderligt at skulle blive påduttet visse værdier og tankegange? Ingen jeg kan komme i tanke om!

Målet bliver tydeligere og tydeligere, og det er ingen under, at man begynder at føle sig mindre og mindre velkommen i Danmark..

Læs hele artiklen fra Information om dette emne her.

Reklamer

5 thoughts on “Drop integrationen; assimilation er målet!

 1. Salam,
  Du har ret i det du skriver Fatima, hvis jeg tænker tilbage på dengang jeg kom til landet for 20 år siden, var situationen slet ikke sådan. Men det er bare som om reglerne bliver strammere, ikke etniske dansker lukker sig mere ind og respekt mellem folk bliver mindre, for slet ikke sige at den er forsvundet!
  Men vi må også se tingene fra andre vinkler. Jeg tror bestemt at Pia K og co. er en mindre gruppe i landet, der har sådan et synsvinkel og holdninger, og derfor må og skal vi ikke dømme alle dansker udefra deres holdninger. Når det er sagt så bliver jeg desværre også nød til at sige at der findes altså også nogle indvandrere, der hjælper Pia K med at blive endnu mere kreativ i hendes fantastiske holdninger. Jeg mener folk der nægter at komme ud på arbs markedet for at modtage bistand og derefter arbejde i sort, folk der begår kriminalitet osv. Disse mennesker opbakker Pia indirekte, og sætter stor skam over os indvandrere og især muslimer, desværre.

  Mht. dit spørgsmål om hvordan man skal være og gøre for at blive ’dansk’, så har jeg følgende klip:

  Bemærk hvordan værten har et stort smil på læberne – ikke fordi han er imponeret, men mere fordi situationen er så til grin! Jeg tror ærlig talt at selvom man synker så lavt nede, hvor man udskifter ens navn, religion, værdier, traditioner og kultur, så ville man ikke blive ’dansk’!

 2. Nej, kære Fatima, du skal da ikke drikke vin for at blive dansk, hvem har dog bildt dig det ind? Du skal da drikke ØL!
  Nå, spøg til side: Fru Kjærsgård, alle løgnes moder, er jo ikke selv rigtig dansk, og hun følger jo ikke selv sine egne regler, så du behøver ikke tage hende alvorlig på anden måde, end at hun er udtryk for hjemmefødningenes evige rædsel for alt fremmed, som de ikke forstår. Ikke, at hun ikke forstår: hun forstår det godt nok, men hun udnytter sin viden til at styre denne angst til at holde sig selv ved magten.
  Eksempel: hun kræver i dag, at den, der vil bo i Danmark, skal forstå og kunne fejlfrit dansk. OK, jeg har plæderet for, at man skal bruge de 7 års ventetid, inden man kan få dansk statsborgerskab, til at lære sig dansk nok til at kunne bestå folkeskolens afgangsprøve, for det kræver vi jo også af danskernes børn; vi ved jo, hvad der kræves for at klare sig selvstændigt i Danmark. Men det er jo ikke det samme som at kunne fejlfrit dansk fra dag 1.
  Hun har selv sommerhus i Grækenland, hvor meget græsk kan hun?
  Dernæst har jeg tidligere gjort opmærksom på, at i mine øjne er man dansk, hvis man kan leve op til fortalen til Jyske Lov, den første mig bekendt, der giver kvinder, børn og fremmede rettigheder: Kongen og hans embedsmænd skal:” dømme dom, og gøre ret og frelse dem, som med vold tynges, som er enker og faderløse børn, pilgrimme og udlendiske mænd og fattige mænd, dem går der tiest vold over.” Her i Palle Laurings gengivelse. Og det svarer jo lige præcis til den flygtningepolitik, vi hidtil har stået for, og som gennem hundreder af år har integreret skandinaver, russere, jøder, tyskere, franske huguenotter, englændere og skotter, foruden arabere, asiater og afrikanere. Det er det, Pia Kjærsgård forsøger at ødelægge.
  Men erfaringerne viser heldigvis, at integrationen går bedre og bedre, og uden assimilation.

 3. Jeg sagde faktisk forleden dag, til en af mine venner at de nye regler kun skader det danske stat.
  For enhver person med lidt respekt for sin partner vil forlade Danmark for at bo sammen med hende, ingen grund til at bruge masser af tid for at opfylde latterlige krav, man kan jo flytte til Norge, sverige eller et engelsk talende land, for at leve der.

  Jeg har personligt ikke noget imod at rejse til England, hvor skatten er lav, og jeg efter skat nok har samme rådighedsbeløb som i Danmark. Den eneste taber er det danske stat der har brugt ca. 1.5 mio kroner på at uddanne mig som biokemiker.

  sidst men ikke mindst, vil jeg opfordrer jer alle sammen til at stemme på det eneste danske parti der er værd at stemme på nemlig: De Radikale Venstre….

 4. Hej Fatima,
  jeg sidder i skrivende stund og søger på en masse om assimilation, da jeg er ved at skrive en skriftlig eksamen på lærerseminariet om de muslimske elever i folkeskolen, og faldt lige over dit indlæg. Jeg er “pære-dansk” vil man nok kalde det, og min omgangskreds består da også primært af etniske danskere. Bare så du har et billede af hvem jeg er.
  Men jeg vil egentlig bare sige at jeg er fuldstændig enig i, at det er for langt ude at kræve assimilation fremfor integration, især fordi Danamark, som jeg ser det, ikke har været god til at integrere. Vi er et land fyldt med forestillinger og foredomme om andre mennesker, og når der siges at “de andre må tilpasse sig os” – så er det fordi man vil ha’ indvandrene til at spise flæskesteg, drikke øl og feste – i hvert fald i den daglige og mere overfladiske opfattelse af det at være dansk. Jeg ville ønske at den kulturkristne dansker sammen med de muslimske indvandrerne her i landet kunne finde noget der er vores, noget der er fælles. Hvis bare vi kunne tolerere hinanden, og finde ud af hvad det egentlig er hver parter står for, så ville integrationen nemt falde på plads. Jeg har ikke lyst til at faste, og nogle muslimer vil ikke spise svinekød – er det ikke bare at anerkende det faktum, og så få det bedste ud af den situation vi alle sammen lever i, i dette land? Du skal vide at mange af mine kammerater og medstuderende er enig i dette, desværre ser det ikke altid ud som om at der er nogle etniske danskere der føler sådan for integrationssagen.
  Venlig Hilsen
  Camilla

 5. Tusind tak for dit bidrag, Camilla. Det var opløftende læsning.

  Du skriver:

  ” Hvis bare vi kunne tolerere hinanden, og finde ud af hvad det egentlig er hver parter står for, så ville integrationen nemt falde på plads”

  Jeg er fuldstændig enig. Realiteten er dog bare, at visse mennesker elsker at grave i forskelle og finder det aldeles negativt, at alle ikke gør og siger som dem. Eller med andre ord, ER som dem. Man skal åbenbart have samme tankesæt, hudfarve, spisevaner, kultur og traditioner og listen er lang.

  Dog er det enormt positivt og glædende at der findes mennesker som dig med din indstilling. Det er vejen frem for at kunne leve side om side.

  Med et kærligt ønske om din fremgang,

  Fatima

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s