Brændte mandler

En glædelig og hyggelig ting som jeg husker fra min barndom er brændte mandler. Selv om jeg ikke fejrede julen, så var det noget så hyggeligt i december måned med alle julelys, juletræerne, de glade og smilende folk, og hele stemningen. Noget der gjorde det ekstra specielt var bl.a. brændte mandler, som bare var noget af det bedste i juletiden.

Mange tror, at det ikke er noget man selv kan lave, da de enten tror det er svært, eller bare ikke smager godt, når man laver det selv, men dette passer overhovedet ikke. Det er så enkelt som det kan blive, og smager supergodt!

Ingredienser

Ca. 200 g. mandler
1 dl. vand
2 dl. sukker

Fremgangsmåde

Hæld alt i en pande og rør hele tiden rundt så snart vandet begynder at koge.

;

20121213-214040.jpg

Rør stadig rundt, men skru lidt ned fra varmen. Snart er vandet kogt væk og sukkeret bliver hvidt. Der røres stadig rundt.

20121213-214648.jpg

Sukkeret klistres fast på mandlerne og de er nu klar. Lad dem køle lidt af før de spises. Og færdig!

20121213-214944.jpg

Reklamer

5 thoughts on “Brændte mandler

  1. Det er nemlig rigtigt: nemt og lækkert! Men hvis der er børn med, skal man lige huske at lære dem, at det smeltede sukker er meget brand-varmt, og gør ondt ad pokker til, det klistrer sig til huden. Så vær klar med koldt vand. Ikke isvand. Brændt barn lugter ilde, sagde min fader; det hedder ellers: Brændt barn skyer ilden(det får nemlig erfaring, og passer på næste gang).
    Man kan lave saltmandler på samme måde, spar dog på saltet, og stop, når mandlerne er tørre: salt smelter jo ikke.

    • Haha jeg skal huske ikke at brænde eventuelt fremtidige børn. :P

      Saltede mandler lyder også godt. God idé! Det må jeg nu også prøve så!

  2. Mmmmmm, ja jeg elsker også brændte mandler. Man kan også lave saltmandler ved at stoppe dem i saltvand og derefter tørre dem i ovnen. Man skal stadig holde øje med dem, men slipper for at stå og røre hele tiden :)

      • Klart nok, du prøver begge dele: det er jo ikke alle, der vil have det lige salt. Men det skal da vist være rimeligt koncentreret saltvand, ikk’ Rebecca? Her i julen fik jeg forøvrigt nogle spanske mandler, fra danske “Pistil&Mortar”, honningristede med salt, og nogle: salt med rosmarin, utroligt lækre.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s