Okra gryde

DSC_0005

Som jeg lovede en veninde, ville jeg skrive denne opskrift på bloggen. Det er en traditionel irakisk ret, som spises som hovedret, og den er meget lige til. Den kaldes “bamyiah” som helt enkelt betyder “okra”.

Til 4 pers. ca:

Ingredienser:

– En pose frosne okra
(Frisk okra kan naturligvis også bruges og smager blot bedre)

– Lammekød i små stykker(mængde bestemmes selv)

– 2 spsk. tomatpuré

– 2-4 fed hvidløg

– Et mellemstort løg

–  Ca. 2-4 spsk. citronsaft

– Salt

– 1 tsk. gurkemeje

– En dåse hakkede tomater(kan undlades)

– Evt. en halv grøn el. rød peberfrugt(giver duft og lidt smag i retten)

Fremgangsmåde:

Skær løget i små tern og læg kød, pillet hvidløg(ikke presset), peberfrugt og gurkeme i. Svits i nogle minutter, og smag til med salt. Tilsæt vand i gryden så det dækker halvt over kødet. Skru ned for varmen og lad koge indtil kødet er færdigkogt. Ca. 2 timer. Tjek kødet et par gange i mellemtiden for at se, om du behøver tilføje mere vand.

I en lille gryde for sig, koger du okraen i ca. 10 min. Tilsæt ca. en halv spsk. salt. Det er bedst hvis okraen koges for sig, da den på så vis ikke bliver mast.
Når kødet er færdigkogt, tilsættes tomatpuré, citronsaft, okra, hakkede tomater, og salt efter smag. Rør lidt rundt og smag et par gange. Den skal have tilstrækkeligt salt og citronsaft, ellers bliver den for kedelig. Tilsæt dog helst efter eget smag.

Retten er nu færdig og spises til med irakisk/iransk tilberedt ris, og en god salat.

NB: Hvis de hakkede tomater skal undlades, skal der lidt mere tomatpuré i og vand også. Dog smager det langt bedre med hakkede tomater i, da det får en tykkere konsistens, som simpelthen bare smager bedre.

4 thoughts on “Okra gryde

  1. Søde Fatima, den ret lyder aldeles lækker; men du vil nok blive meget forundret, hvis der ikke var et men, Ikke? Altså: Fryste okra. Det står der nok på den svenske pose, men jeg tror, at din far nok også smiler og siger:”Nixen, Fatimah, på dansk hedder det frosne!” Hvad hedder okra så egentligt? På engelsk lærte jeg, at man kaldte dem Ladies fingers. Det må være kvinder med grønne fingre. Jeg synes egentligt ikke, de smager af noget, men sammen med lammekød og tomater er alting jo godt. I Marokko bruger de vist også kanel og citron her.
    Jeg lavede lammekoteletter med champignon, løg og tomater i dag, med nye røde kartofler og broccoli til. Tzatzikien var klar i køleskabet, men den glemte jeg at få med på bordet. ;-)

    • Haha jeg var for doven til at rette fejlen efter jeg havde skrevet indlægget. Tror jeg havde tænkt i svenske baner dengang. Det er dog rettet nu. Tak for påmindelsen! :D

  2. Hej Fatima. Har lavet denne opskrift i dag og den var så lækker, Har smagt den for mange år siden og har siddet fast længe, så i dag blev det til arabisk mad i det lille hus. Tak for din gode opskrift. Mvh Tanja

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s