Risblanding med tigerrejer

DSC_0573

DSC_0580

DSC_0583

Dette var mit første eksperiment med tigerrejer og resultatet blev faktisk meget bedre end forventet. Denne opskrift fandt jeg bare hurtigt på i går og godt blev det!

Ingredienser:

4 dl ris(jeg bruger “Yellow Diamond” ris)

Ca. 30 stk. tigerrejer

1 stor gulerod skåret i små tern

1 dl majs

1 løg skåret i små tern

1 fed hvidløg

1 dl grønne ærter

1 kanelstang

1spk. salt

1/2 tsk gurkemeje

1/2 tsk kommen

1/2 tsk paprika

1 tsk karry

1 tsk stødt ingefær

1 tsk.  stødt kanel

1 tsk stødt kardemomme

1 tsk hele nelliker

1 1/2 tsk 7 krydderi

2 spsk. berberis(zereshk) + 1 tsk. sukker

Fremgangsmåde:

Brug en gryde eller stor pande til reje-blandingen.

Svits løg og hvidløg i madolie og tilsæt gurkemejen.Tilsæt derefter rejerne og rør lidt rundt indtil de har fået deres orange farve frem. Derefter hældes majs, gulerod og ærter i samt alle krydderier samtidig med at lidt vand er blevet tilsat. Tag fra kogepladen når alt er færdigstegt.

Kog risen og smid risen i en si lige før at risen næsten er færdigkogt. Derefter skrues der ned for den laveste varme samtidig med at en smule margerine(eller blot almindelig madolie) lægges nederst i den samme gryde som risene kogte i(som selvfølgelig ikke længere indeholder vand). Læg derefter et lag ris og et lag reje-blanding og fortsæt med disse lag indtil alt er færdigt.

Samtidig med at man tidligere ventede på at risen skulle koge, skulle  en smule olie, berberis samt sukker smides i en lille kasserolle, mens der tilføjes lidt vand når det hele begynder at stege. Husk ikke at brænde det hele på og lad det kun koge meget lidt, samtidig med at kasserollen kan løftes fra kodepladen et par gange, således at intet brænder på.

Til slut skal berberisen ned i risblandingen som står på laveste blus. Herved er retten færdig!

Reklamer

2 thoughts on “Risblanding med tigerrejer

  1. Hvor får man berberis fra? “Man fryser en berber ned” duer jo ikke! ;-) Vi har tidligere haft vild Alm. Berberis i Danmark, men den er udryddet, fordi den var mellemvært for en farlig svamp, sortrust, der ødelagde bygplanterne, og de er jo vigtige i Danmark. Altså, indtil man fik vinterstærke hvedesorter spiste danskerne meget bygbrød og byggrød. Du tænkte selvfølgeligt straks på øl, ikke? Det gjorde jeg nu også! :-)
    Så havde vi nogle dyrkede berberis oppe ved skolen, dem kunne man jo plukke; desværre har man fjernet dem, knægtene brokkede sig over, at deres bolde blev punkteret af tornene: ja, det er altså forbudt at spille bold i den del af skolegården, hvad har I tænkt jer! Nu er de fjernet, og jævnligt drøner en bold mod lærerværelsets vinduer. Smart, ikk’?
    Men bortset fra det lyder din opskrift rigtigt fin. Jeg har nu lidt problemer med rejerne: hvis man steger dem for længe bliver de tørre, de er bedst, når de lige popper i munden; men jeg må jo bare øve mig. Der findes for øvrigt nogle øko-rejer fra Costa Rica, de virker på mig mere lækre end dem fra Thailand, de bruger sindsygt mange kemikalier til at holde sygdomstrykket nede.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s