Blomkålssuppe

 

DSC_1037

I går fik jeg pludselig lyst til suppe og da jeg åbnede køleskabet var en blomkål det første jeg fik øje på. Suppe har altid været en favorit forret og specielt om vinteren. Derfor tog jeg nogle ingredienser frem og biksede noget sammen. Det er en opskrift jeg hurtigt fandt på i går og derfor behøver man ikke følge opskriften til punkt og prikke om man vil ændre/tilføje noget.

Retten rækker til 4 store portioner eller 6 lidt mindre portioner.

Ingredienser:

30 g smør(margarine går også an)

En blomkål

4 små kartofler

1 løg

1 fed hvidløg

2 tern grønsagsbouillon

1 stk. gurkemeje

5dl. mælk

5dl vand

Fremgangsmåde:

Skær løget og kartoflerne i små tern og skær blomkålen i små mindre stilke. Tilsæt smøret i en gryde og smid løg, kartofler og blomkål i og sautér lidt. Smid grønsagsbouillionerne i gryden med 5 dl. vand. Lad koge i ca. 15 min. Når grønsagerne er færdigkogt skal mælken tilsættes og derefter blendes det hele. Til slut skal suppen tilbage i gryden og smages til med salt og peber efter eget smag.

Utroligt nemt og godt!

Det bliver en cremet og lækker suppe uden at man tilføjer noget som helst fløde, hvilket altid er et plus i min verden. =)

Glædelig jul!

 

 

 

Reklamer

2 thoughts on “Blomkålssuppe

  1. Jamen, det ser jo som sædvanligt, lækkert ud. Men den sidste sætning, om fløden, står lidt i modsætning til billedet af dit knækbrød fra den 23., hvor man tydeligt kan se, at du har kommet smør på søndagssiden, den med de dybe huller, der kan tage rigtigt meget! ;-)
    Ordet kål, her blomkål, er lidt drilagtigt, ligesom mælk og luft: det er en massebetegnelse, hvor vi på dansk ikke siger en eller to blomkål, men: et blomkålshovede, et glas eller en kop eller en liter mælk. Lokalt siger nogle “Stik mig en mælk” eller “en lille sød”, men så forudsættes det, at mælken er emballeret. Dette fænomen findes jo også i udlandet, money f.eks: I have a little money, ikke I have 3 moneys.
    Bortset fra det: hav et rigtigt godt nyt 2014!

    • Haha Aage, det var ikke smør – det var eh, noget “Puk ost” – eller hvad det hedder. :p

      Hmm, ville det så virkelig hedde ‘to blomkålshoveder”? Det lyder mærkeligt. :/

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s