Super gode fatayer/sfiha som er nemme at lave.
Ingredienser nok til ca. 25 stk:
Dej:
13½ -14 dl. hvedemel
50 g. gær
5 dl. vand
1 spsk. salt
4 spsk. madolie
1 tsk. sukker
Fyld:
500 g. hakkekød
1 dåse hakkede tomater
1 spsk. salt
1 revet løg(med rivejern eller hakket ekstremt småt)
3 tsk. 7 krydderier
3 stk. presset fed hvidløg
½ tsk. kanel
1 tsk. knust sort peber
Evt. Pinjekerner
(Min var uden)
Fyldet skal bare blandes sammen. Kødet skal være råt!
Til pensling oven på:
Lidt youhurt og mælk
(Blandes så det bliver flydende)
Fremgangsmåde:
Smuldr gæren i en skål, mens vandet varmes til fingervarm. Hæld vandet på gæren og lad gæren opløse. Tilsæt olien, sukker, og salt i skålen. Læg det nu ned i æltemaskinen og start maskinen. Hvedemelet tilsættes lidt efter lidt, således at det ikke bliver én klump mel. Når dejen er færdigt æltet, skal den stå og hvile i 3 kvarter/1 time.
Når dejen har hævet efter ca. 1 time, tager man en del af dejen og ruller ud og deler den med en skål/stor kop så man får lige store fatayer. Det gøres på følgende måde:
Når dejen er blevet rullet ud er klar, lægger man en stor spsk. af fyldet på hver lille “mini pizza”. og former den til en trekant. Man tager fat i 3 steder i dejen og samler dem i midten, således at de bliver til en trekant. (OBS: Man kan evt. bare have dem som små mini pizzaer eller forme dem som man vil)
Man pensler derefter hvert stykke med youghurt/mælk blandingen. Alle lægges på et bagepapir og sættes i midten af ovnen ved ca. 220°C i ca. 10-15 min. Vupti! Færdig!
OBS: Hvis man ikke har en æltemaskine kan man naturligvis bare ælte dejen selv.
Salam,
I can’t wait to try this out, I love Fatayer and your’s look super delicious!!
I wanted to tag you for the Liebster Award. It’s a fun way for bloggers to get to know each other. There is a link posted on my blog, please have a look. I look forward to hearing your answers :)
Here is the link: http://www.apinchofnadia.com/liebster-award/
Nadia
Hej! Jeg arbejder i en sfo og lavede dem med børnene idag og de elskede dem! Gør jeg også selv, så nu er jeg ved at lave dem til manden og jeg! Mums!
Hilsen Rikke
Salam ukhti. Jag undrar om man måste ha mjölk med youghurten kan inte de ersättas med något annat eller bara penslas med yougurt? och en fråga till så man ska pensla pizzorna med youghurten tacksam för svar vill göra dem idag,
Salam syster,
Beklagar det sena svaret, har varit borta från bloggen i ett tag. Du kan ersätta mjölken med vatten men vet inte om det skulle bli samma färg på dem. Ja, man penslar dem med en blandning av yoghurt och mjölk.