Focaccia

DSC_0101
DSC_0113
DSC_0092

Focaccia brød som jeg bagte nogle dage siden.

OBS: Hvis man vil have lidt tyndere foccacia brød, finder man en bradepande med en passende størrelse. Jeg var lidt doven til at lede efter bradepander, så mine blev lidt tykke. Jeg er nu ligeglad, for smagen er det samme.

Ingredienser:
(for dejen)
7 dl.mel
25 g. gær
3 dl. vand
1 tsk. olie/olivenolie
1 tsk. salt

Krydderier:

Frisk timian
Tørret timian
1 lille fed hvidløg
En smule knust sort peber
1 tsk. salt
Lidt finthakket basilikum
+ ekstra olivenolie
+ Evt. andre krydderier man kan lide. Man plejer normalt at lægge rosmarin i, men det havde jeg ikke hjemme.

Hvis man har lyst, kan man også lægge skårede cherrytomater, oliven, eller andet man har lyst til på brødet. Jeg havde bare cherrytomater og oliven på udover krydderierne.

Fremgangsmåde:
Smuldr gæren i en skål. Varm vandet så det bliver fingervarmt. Hæld det over gæren og lad gæren blive opløst i vandet. I en stor skål tilføjes vandet med gæren og resten af ingredienser i(undtagen krydderierne) og ælt nu dejen lidt med hænderne. Læg også lidt mel på hånden mens du arbejder med dejen.

Form dejen til en stor kugle(den føles stadig lidt klistret, som den skal være). Læg lidt madolie på din hånd og gnid det på kuglen. Lad dejen stå og hæve i 45 min-1 time under noget plastikfolie.

Derefter tages dejen ud af skålen og skal nu hæve på den bradepande, man skal bruge uden plastikfolie. Den skal hæve i ca. 45 min til. Når tiden er gået, trykkes dejen ud på bradepanden. Prik “huller” i dejen med dine fingerspidser. Krydderierne(jeg havde blandet dem alle i et lille glas med olivenolien) skal nu sættes på dejen. Har man oliven, cherrytomater, eller andet, sættes dette også på dejen(ind i hullerne). Til sidst hælder man en smule salt på hele dejen.

Dejen skal bages i midten af ovnen ved 220 grader i ca. 15-20 min.

Spises samme dag.

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s