Tomatsuppe med kødboller

DSC_0010

Tomatsuppe

Ingredienser:

– 5-6 mellemstore tomater(eller evt. 1 dåse hakkede tomater)
(Friske tomater smager dog bedst)
– 1 løg
– 1 knust fed hvidløg
– 1/2 dl vermicelli pasta
– 1/2 dl ris
– 1 spsk tomatpuré
– Saften af en stor citron
– Ca. 30 g. smør(eller bare nok til at svitse løg og hvidløg)
– 2 grønsagsbouillioner
– 1 liter vand
– Salt – (ca. 1 spsk. men smag til selv)
– Knust sort peter
-1 tsk tørret mynte
– 1 tsk. tørret basilikum
-1 tsk. tørret oregano

Fremgangsmåde:
Smelt smøret i en gryde og svist løg og hvidløg. Mos tomaterne i en blender og blandt resten af ingredienserne i gryden(pånær vermicelli pastaen og risen). Lad suppen koge under svag varme i ca. 20 min. De sidste fem minutter ved de 20 min. tilsættes vermicelli og risen. Smag evt. til med salt, peber, og citron. Suppen skal være syrlig.

Kødboller

Ingredienser:

– Ca. 300 g. oksekød
– 1 lille revet løg
– 1 lille fed hvidløg
– Ca. 1/2 spsk. salt
– 1 tsk. knust sort peter
– 2 spsp. hvedemel

Fremgangsmåde:
Bland alle ingredienser. Er blandingen lidt for løs, tilsættes lidt mere hvedemel. Form til små kødboller og steg på en pande med en smule olie, bare ca. 1 min. til de får lidt farve. Derefter sættes de i ovnen i ca. 10-15 min. ved 180 graders varme.

Specielt god til kolde aftener! :)

Reklamer

2 thoughts on “Tomatsuppe med kødboller

  1. Salam Fatima
    Det er en fornøjelse at følge med i din blog. Der er meget at blive inspireret af :) Jeg plejede også at følge dig på instagram. Det var så spændende og en sandelig fornøjelse lige så længe det varede.
    Ønsker dig alt held og lykke
    Sarah.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s